Bilety onlineDeklaracja dostepnościDofinansowano ze środków Unii Europejskiej
Szanowni Państwo, informujemy, iż 15 sierpnia (poniedziałek) wszystkie oddziały Muzeum Krakowa będą nieczynne.

Nabór na wolne stanowisko pracy: młodszy specjalista ds. personalnych

MŁODSZY SPECJALISTA DS. PERSONALNYCH

1. Wymagania formalne:

• wykształcenie minimum średnie,
  • dobra znajomość aktualnych przepisów dotyczących przepisów prawa pracy,
  • doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku,
  • bardzo dobra znajomość pakietu MS Office,
  • umiejętność współpracy w zespole,
  • zaangażowanie, inicjatywa i kreatywność,
  • umiejętność pracy w sytuacjach stresowych oraz pod presją czasu,
  • wysoki poziom umiejętności interpersonalnych i komunikacyjnych,
  • dobra organizacja czasu pracy,
  • samodzielność i terminowość w wykonywaniu zadań.

2. Wymagania dodatkowe (nieobligatoryjne):

• wykształcenie wyższe,
  • studia podyplomowe z zakresu prawa pracy, zarządzania zasobami ludzkimi lub doradztwa zawodowego,
  • udokumentowane doświadczenie zawodowe w zakresie prowadzenia projektów rekrutacyjnych i szkoleniowych.

3. Zakres obowiązków:

• prowadzenie projektów rekrutacyjnych na wolne miejsca pracy,
  • wspieranie działań związanych z wdrażaniem nowych pracowników,
  • udział w przygotowaniu planu szkoleń wewnętrznych i zewnętrznych,
  • koordynowanie programów szkoleniowych dedykowanych wybranym grupom pracowników w ramach systemu szkoleń wewnętrznych,
  • współpraca z firmami szkoleniowymi w zakresie szkoleń zewnętrznych,
  • obsługa administracyjna szkoleń (obsługa umów, opisywanie faktur, prowadzenie ewidencji i raportowanie,
  • inicjowanie i wdrażanie działań rozwojowych na potrzeby poszczególnych komórek organizacyjnych,
  • bieżąca współpraca z kierownikami komórek organizacyjnych w zakresie spraw kadrowych
  • prowadzenie innych projektów HR zgodnie z potrzebami instytucji.

4. Warunki pracy i płacy:

• miejsce pracy – siedziba Muzeum Historycznego Miasta Krakowa, Pałac Krzysztofory, Rynek Główny 35,
  • godziny pracy- zgodnie z harmonogramem (równoważny system czasu pracy).

5. Oferujemy:

• ciekawą i pełną wyzwań pracę w renomowanej, dynamicznie rozwijającej się instytucji kultury,
  • stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę,
  • pakiet świadczeń socjalnych i motywacyjnych obejmujący prywatną opiekę medyczną, grupowe ubezpieczenie na życie,
  • możliwość rozwoju zawodowego (różnorodne zadania, ciekawe projekty, dofinansowanie do studiów i szkoleń).

6. Wymagane dokumenty:

• CV wraz z oświadczeniem zawierającym zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w złożonych dokumentach dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji prowadzonego przez Muzeum Historyczne Miasta Krakowa z siedzibą w Krakowie, Rynek Główny 35, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia  2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych,
  • list motywacyjny.

7. Termin i miejsce składania dokumentów:

Wymagane dokumenty należy przesłać pocztą elektroniczną na adres: praca@muzeumkrakowa.pl lub złożyć w sekretariacie Muzeum Historycznego Miasta Krakowa – Pałac Krzysztofory, Rynek Główny 35 w nieprzekraczalnym terminie do dnia 28.07.2022 r. z adnotacją:

„Oferta na stanowisko: młodszy specjalista ds. personalnych”.

O terminie przeprowadzenia testów i rozmów kwalifikacyjnych wybrani kandydaci będą informowani telefonicznie.

Informacja o wyniku naboru będzie umieszczona na stronie internetowej Muzeum − www.muzeumkrakowa.pl

8. Ilość etatów - 1

Osoby przesyłające swoje dokumenty aplikacyjne w związku z naborem na stanowisko młodszy specjalista ds. personalnych prosimy o zapoznanie się z poniższą klauzulą informacyjną oraz umieszczenie w aplikacji rekrutacyjnej (CV) poniższego oświadczenia, bez którego aplikacja nie będzie mogła być rozpoznana.

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia  2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej Rozporządzeniem lub RODO pragniemy poinformować, że:

1.   Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Muzeum Historyczne Miasta Krakowa z siedzibą w Krakowie (31-011), ul. Rynek Główny 35.

adres do korespondencji: ul. Pawia 5, wejście nr 5, II piętro, 31-154 Kraków,

2.   Dane kontaktowe inspektora ochrony danych są następujące:

adres do korespondencji: Rynek Główny 35, 31-011 Kraków

3.   Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji i selekcji kandydatów na stanowisko pracy młodszy specjalista ds. personalnych, a za wyraźną Pani/Pana zgodą dodatkowo w przyszłych procesach rekrutacyjnych organizowanych przez Muzeum Historyczne Miasta Krakowa na takie same lub podobne stanowiska pracy. Podstawę prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych stanowi art. 22¹ §1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. kodeks pracy oraz art. 6 ust. 1 lit. a), b), c) RODO.

4.   Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych są: pracownicy działu kadr Administratora, Komisja Rekrutacyjna, kadra kierownicza Administratora decydująca o zatrudnieniu, podmioty, z którymi zawarto umowy powierzenia, podmioty upoważnione z przepisu prawa.

5.   Dane osobowe zawarte w Pani/Pana dokumentach aplikacyjnych przechowywane będą do czasu zakończenia procesu rekrutacji na stanowisko młodszy specjalista ds. personalnych, a w przypadku, jeżeli Pani/Pan wyrazi zgodę na przetwarzanie danych osobowych w przyszłych procesach rekrutacyjnych na takie same lub podobne stanowiska pracy – do czasu ich zakończenia, jednak nie dłużej niż przez okres 12 miesięcy od zakończenia procesu rekrutacji.

6.   Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w każdym czasie, z tym zastrzeżeniem, że cofnięcie to nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. W takich sytuacjach prosimy o bezpośredni kontakt z inspektorem ochrony danych Administratora, zgodnie z danymi kontaktowymi wskazanymi w pkt. 2 powyżej.

7.   Ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana narusza przepisy RODO.

8.   Administrator nie będzie przekazywał Pani/Pana danych osobowych związanych z procesem rekrutacji do państwa trzeciego.

9.   Zgodnie z treścią art. 221 § 1 k.p. pracodawca ma prawo żądać od osoby ubiegającej się o zatrudnienie podania danych osobowych obejmujących: imię (imiona) i nazwisko, datę urodzenia, dane kontaktowe, wykształcenie, przebieg dotychczasowego zatrudnienia. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych wskazanych w art. 221 § 1 k.p., jest dobrowolne, ale konieczne do przeprowadzenia rekrutacji oraz do prawidłowego realizowania wszelkich czynności związanych z ewentualnym zawarciem umowy będącej podstawą zatrudnienia.

Ja niżej podpisany ………………………………., oświadczam, że zapoznałem się z klauzulą informacyjną Muzeum Historycznego Miasta Krakowa,  umieszczoną w ogłoszeniu Muzeum o wolnym miejscu pracy na stanowisku młodszy specjalista ds. personalnych i akceptuję jej treść.

wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych niewskazanych w art.22¹ §1 k.p., a umieszczonych w przesłanych przeze mnie dokumentach aplikacyjnych w celach związanych z rekrutacją na stanowisko młodszy specjalista ds. personalnych, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami prawnymi regulującymi ochronę danych osobowych, w tym zgodnie z RODO1.

wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych w celach związanych z przyszłą rekrutacją prowadzoną przez Muzeum Historyczne Miasta Krakowa z siedzibą w Krakowie na takie same lub podobne stanowiska pracy2..

1 – dokumenty aplikacyjne  zawierające dane niewskazane w art. 221 k.p., do których należy m.in. lub adres e-mail lub telefon nie są obowiązkowe, ale brak podania tych danych uniemożliwi skontaktowanie się kandydatem

2  – zgoda fakultatywna - w przypadku jej nie wyrażenia proszę zostawić pozostawić bez podpisu.