Aby w brzuchach nie burczało - tajemnice wojskowej kuchni
Najważniejsze informacje:
typ zajęć:
stacjonarne
czas trwania:
90 minut
Ceny biletów na wystawę
Lekcje muzealne, warsztaty edukacyjne, spacery miejskie, gry i questingi
jednak nie mniej niż 200 zł od grupy15.00 zł
Zajęcia edukacyjne w oddziale Rynek Podziemny
jednak nie mniej niż 200 zł od grupy22.00 zł
Wycieczki objazdowe realizowane w Muzeum Nowej Huty
jednak nie mniej niż 200 zł od grupy*
*cena nie zawiera kosztów transportu, który Zamawiający organizuje we własnym zakresie15.00 zł
Bezpłatny wstęp przysługuje jednemu opiekunowi na 10 uczestników.
Rezerwacje i terminy
Rezerwacje na zajęcia edukacyjne przyjmowane są najpóźniej na dwa tygodnie przed planowanym terminem wizyty w muzeum, w zależności od dostępności wolnych terminów.
Zamówienia należy składać telefonicznie lub mailowo w oddziale organizującym zajęcia.
Zamówienia należy składać telefonicznie lub mailowo w oddziale organizującym zajęcia.
Zapraszamy na nasze muzealne zajęcia!
W czasie zajęć realizowanych w jednym z fortów Twierdzy Kraków uczestnicy przeniosą się do odległych czasów, gdy w budynku tym stacjonowali żołnierze armii austro-węgierskiej.
Warsztaty edukacyjne
Czas trwania: 90 minut
W czasie zajęć realizowanych w jednym z fortów Twierdzy Kraków uczestnicy przeniosą się do odległych czasów, gdy w budynku tym stacjonowali żołnierze armii austro-węgierskiej. Wizyta w Forcie Jugowice pomoże odpowiedzieć na pytania związane z kuchnią żołnierską. Skąd armia brała zaopatrzenie dla swoich żołnierzy? Jak wyglądał jadłospis przeciętnego szeregowca? Czy wojskowi dobrze się odżywiali? Jak radzono sobie z brakami jedzenia podczas wojny i kto czyhał na dobra schowane w fortecznych magazynach? Na zakończenie zajęć uczestnicy wczują się w rolę aprowizatorów – wojskowych kucharzy i przygotują pyszne podpłomyki!
Czas trwania: 90 minut
- edukacja historyczna
W czasie zajęć realizowanych w jednym z fortów Twierdzy Kraków uczestnicy przeniosą się do odległych czasów, gdy w budynku tym stacjonowali żołnierze armii austro-węgierskiej. Wizyta w Forcie Jugowice pomoże odpowiedzieć na pytania związane z kuchnią żołnierską. Skąd armia brała zaopatrzenie dla swoich żołnierzy? Jak wyglądał jadłospis przeciętnego szeregowca? Czy wojskowi dobrze się odżywiali? Jak radzono sobie z brakami jedzenia podczas wojny i kto czyhał na dobra schowane w fortecznych magazynach? Na zakończenie zajęć uczestnicy wczują się w rolę aprowizatorów – wojskowych kucharzy i przygotują pyszne podpłomyki!
Słowa kluczowe
życie żołnierskie, aprowizacja, kuchnia polowa, Twierdza Kraków, armia Austro-Węgier
Najważniejsze informacje:
typ zajęć:
stacjonarne
czas trwania:
90 minut
Ceny biletów na wystawę
Lekcje muzealne, warsztaty edukacyjne, spacery miejskie, gry i questingi
jednak nie mniej niż 200 zł od grupy15.00 zł
Zajęcia edukacyjne w oddziale Rynek Podziemny
jednak nie mniej niż 200 zł od grupy22.00 zł
Wycieczki objazdowe realizowane w Muzeum Nowej Huty
jednak nie mniej niż 200 zł od grupy*
*cena nie zawiera kosztów transportu, który Zamawiający organizuje we własnym zakresie15.00 zł
Bezpłatny wstęp przysługuje jednemu opiekunowi na 10 uczestników.
Rezerwacje i terminy
Rezerwacje na zajęcia edukacyjne przyjmowane są najpóźniej na dwa tygodnie przed planowanym terminem wizyty w muzeum, w zależności od dostępności wolnych terminów.
Zamówienia należy składać telefonicznie lub mailowo w oddziale organizującym zajęcia.
Zamówienia należy składać telefonicznie lub mailowo w oddziale organizującym zajęcia.